Kappis Blog

Kappis Blog

Kappi Naskurson DK04475/2010

Kappi en særlig Iffer med et helt unikt mod og med en snedighed, der er helt speciel. Egenskaber familien specifikt ønskede deres kommende Iffer gerne måtte være i besiddelse af. Familien Kappi bor hos, har en dejlig uhøjtidelig måde at takle Kappis, til tider noget egocentriske opførsel. Han er ekspert i at træne sine mennesker, der heldigvis kender ham godt og ved, hvordan de får vendt bøtten til, at det er dem der træner ham. Deres erfaringer vil jeg gerne dele med jer blog-læsere. Kappi er "Førsteholdets" "Little Big Man" - han var kuldets mindste hvalp med sine 188 gram, hvilket kun tog ham 6 uger at lave om på, så han herefter lå som nr. 2. Denne placering har han siden har holdt fast i. Kappi er i dag en stor Iffer, som er vokset sin far langt over skulderen. Kappi bor på Midt Sjælland. Hans primære opgave er familiehund.
Kappi er i 2016 blevet fra til 2 kuld hvalpe.
Endnu et kuld hvalpe kom i april 2017


Mor:Ishundurs Tyra (08144/2005).
Far: Grimsnes Naskur(17496/2004).

Hvad fatter gør..............

2010Posted by Annie Larsen Sun, January 22, 2017 08:45:54

Juni 2010

Ja, så har Jens og Kappi været til tirsdagstræning og jeg ved ærlig talt ikke, hvad jeg skal mene om den sag. Den positive side: Der er håb forude for min hund og hans 'opdragelse':-) Den mere spegede side af tirsdagstræningen (altså set fra mit sårede ego) er at Kappi selvfølgelig kunne ALT (i følge Jens...). Ja du kan godt læse mellem linierne at nu er konkurrencen mellem tirsdags og søndagsholdet begyndt. Og vejen til succes må ligge i godbidderne. Jens var jo vældig meget mere forberedt på hvor gode godbidderne skulle være, for at vinde Kappis opmærksomhed og det lader til at cocktailpølser vandt første runde... tænker også at det er lidt snyd at søndagstræningen ligger om formiddagen relativt kort efter indtagelsen af morgenmad, mens tirsdagstæningen ligger kl. 17...

I dag kunne Kappi gå slalom mellem de andre hvalpe og deres ejere, han kunne 'sit' og 'dæk' til UG. Han kunne et stykke hen ad vejen (rundt i en firkant) gå løs ved fod - her var det vist, som det er lykkedes mig at få vristet historien ud af Jens, mest Jens der hverken kunne finde ud af at holde linen, endsige gå den rigtige vej rundt i en firkant. Hvis føren vælger at gå 'mod den øvrige trafik' så udfordrer man nok en 13 ugers hvalp mere end det er nødvendigt:-). 'Nej' blev også trænet, men det er ikke Jens' og Kappis hofret (til gengæld er Kappi og jeg ret gode til ligepræcis den øvelse - hjemme! :-). Men indkald gik forrygende!!! Jens havde ellers - inden træningen gik igang - fortalt underviseren, at det er en af de øvelser, der er os magtpåliggende at nå længere med. Kappi er under normale omstændigheder ikke specielt optaget af at forsøge at gennemskue hvad hans mennesker mener når de siger "Kappi kom"... - men det valgte den søde hund ikke at demonstrere til træningen, så Jens fik besked på ikke at sætte forventningerne for højt til en ellers dygtig hvalp. Hmmm...

Tirsdagstræningens sidste øvelse gik ud på at stifte bekendtskab med en plastiktallerken... En såkaldt 'touch-plade'. Pointen for de uindviede (som undertegnede) er at hunden skal lære at lægge forpoterne på 'pladen' på komandoen "Touch". Nå den øvelse er indlært, skulle man kunne 'placere' hunden, hvorsomhelst med pladen. Denne touch-øvelse syntes Kappi var utroligt sjov (små hjerner - store glæder...:-). Det tog ham to godbidder at fatte pointen. Selv da han kom dødtræt og udkørt hjem fra træning, var han villig til at demonstrere øvelsen for os andre. Lige så snart han så 'touch-pladen', logrede han lykkeligt og på komandoen 'touch' kastede han nærmest sine små søde hvalpeforpoter ned på pladen - flere gang endda:-)

Det lyder til at tirsdagstræningen er både god og velstruktureret - langt mere organiseret end den 'legestue' jeg deltager i om søndagen - og det har jo sådan set også hele tiden været planen. Meeen jeg vil nu krydse fingre for at den kommende søndag (med hjælp fra en pølse eller to) vil demonstrere at jeg også kan træne min hund i det 'offentlige' rum:-)