Kappis Blog

Kappis Blog

Kappi Naskurson DK04475/2010

Kappi en særlig Iffer med et helt unikt mod og med en snedighed, der er helt speciel. Egenskaber familien specifikt ønskede deres kommende Iffer gerne måtte være i besiddelse af. Familien Kappi bor hos, har en dejlig uhøjtidelig måde at takle Kappis, til tider noget egocentriske opførsel. Han er ekspert i at træne sine mennesker, der heldigvis kender ham godt og ved, hvordan de får vendt bøtten til, at det er dem der træner ham. Deres erfaringer vil jeg gerne dele med jer blog-læsere. Kappi er "Førsteholdets" "Little Big Man" - han var kuldets mindste hvalp med sine 188 gram, hvilket kun tog ham 6 uger at lave om på, så han herefter lå som nr. 2. Denne placering har han siden har holdt fast i. Kappi er i dag en stor Iffer, som er vokset sin far langt over skulderen. Kappi bor på Midt Sjælland. Hans primære opgave er familiehund.
Kappi er i 2016 blevet fra til 2 kuld hvalpe.
Endnu et kuld hvalpe kom i april 2017


Mor:Ishundurs Tyra (08144/2005).
Far: Grimsnes Naskur(17496/2004).

En stor flot knægt

2010Posted by Annie Larsen Sun, January 22, 2017 10:11:43

september 2010
Kappi fortsætter med at vokse stødt og roligt som han hele tiden har gjort. Dagens måling viser 43 cm i højden og 14.1 kg på vægten (med alle de forbehold for usikre målinger som må tages). Så han begynder jo faktisk at ligne en rigtig hund
Sommeren er bl.a blevet tilbragt i sommerhus ved Blåvandshuk - et feriemål som Kappi satte utroligt stor pris på - kilometerlange hvide sandstrande HELT FYLDT MED MÅGER! Sikke en fest man kan ha' sådan et sted! Desværre måtte både vi og Kappi sande, at han ikke helt selv kan finde grænsen for hvor langt, hvor længe og hvor hurtigt man skal spurte rundt efter måger, hvilket resulterede i et overanstrengt forben/skulder efter en længere spurt ud over en sandtange afsluttet med en lidt for lang svømmetur mod land igen (og tænk: mågerne fløj bare deres vej???).

Resten af sommerhusturen måtte for Kappis vedkommende holdes i snor hjemme på grunden. Og ingen leg med andre hunde i en hel uge... Men nu går benet fint igen. Dyrlægen har sagt at vi godt kan påregne at den slags overanstrengelse ikke er set for sidste gang - Kappi tror vist nok selv, at han er en border collie... og aktivitetsniveauet er på mange måder højt.

Der er ingen vej uden om motion og aktivering længere - i hvert fald ikke hvis vi vil ha' en hund som lægger sig roligt ned, når vi er inden døre.

Han er nu fuldt ud introduceret for husstandens øvrige dyr. Han er med på fodringsrunden hver morgen og hver aften - og han elsker det! Det ser også efterhånden ud til at især både heste og geder er ret cool ved hans tilstedeværelse. Hønsene er (fuldt forståeligt) stadig ikke så begejstrede for ham, til gengæld er han ret vild med dem... men han er begyndt at spytte kyllingerne ud af munden igen på kommandoen "Nej!" :-)

Snart må det være tid til at tænke på hyrdetræningen - helst inden de dyr han gerne skulle hjælpe med at hyrde, vænner sig for meget til ham

Hvad er der ellers at fortælle? Efter lang træningspause hen over sommeren er almindelig unghundetræning påbegyndt i tirsdags og han får masser af ros (træneren lover en masse champion, meeen lad os nu se.

Kappis fortsatte store trænings-øvelse er at få styr på stress-niveauet, når han er ude nye steder med mange indtryk, og her skal vi blive bedre til at finde tid og overskud til at udsætte ham for den slag....

Vi ser frem til at møde både mor, far og søskende i næste weekend

Mange hilsner

Kappis