Kappis Blog

Kappis Blog

Kappi Naskurson DK04475/2010

Kappi en særlig Iffer med et helt unikt mod og med en snedighed, der er helt speciel. Egenskaber familien specifikt ønskede deres kommende Iffer gerne måtte være i besiddelse af. Familien Kappi bor hos, har en dejlig uhøjtidelig måde at takle Kappis, til tider noget egocentriske opførsel. Han er ekspert i at træne sine mennesker, der heldigvis kender ham godt og ved, hvordan de får vendt bøtten til, at det er dem der træner ham. Deres erfaringer vil jeg gerne dele med jer blog-læsere. Kappi er "Førsteholdets" "Little Big Man" - han var kuldets mindste hvalp med sine 188 gram, hvilket kun tog ham 6 uger at lave om på, så han herefter lå som nr. 2. Denne placering har han siden har holdt fast i. Kappi er i dag en stor Iffer, som er vokset sin far langt over skulderen. Kappi bor på Midt Sjælland. Hans primære opgave er familiehund.
Kappi er i 2016 blevet fra til 2 kuld hvalpe.
Endnu et kuld hvalpe kom i april 2017


Mor:Ishundurs Tyra (08144/2005).
Far: Grimsnes Naskur(17496/2004).

Fars vise ord til knægten

2010Posted by Annie Larsen Sun, January 22, 2017 10:13:42
Julen 2010
Kære Kappis og Tiras,

Jeg ved slet ikke hvad jeg skal sige. Det er lang tid siden jeg har modtaget en så sjov og alligevel seriøs mail. Jeg sider og griner og får tårer i øjnene :-) Jeg er sikker på at Naskur er stolt i dette øjeblik – i hvert fald ligger han og kigger veltilfreds på mig.

Modenhed, jo det varer blot et par år endnu ;-) Nej, mon ikke det bedres i løbet af et par måneder eller 3 og så kommer der en periode igen senere (IF hanner er ofte ikke mentalt modne før end de når 3 års alderen).

Det lyder til at I takler det alt sammen rigtigt godt – lige efter bogen faktisk. Det skal I have ros for.

Men det at flytte sig er ikke sikkert lykkes for jer – en IF’er ligger hvor den ligger, så længe det er i nærheden af sine mennesker – og synes som oftest det er hyggeligt når der skubbes og puffes. I øvrigt findes der ikke rangorden mellem hund og mennesker, så I min optik er det ikke noget I behøver være bekymret for skal udvikle sig til en revolution. Beviset? I har maden og alle ressourcerne og styrer dem for hunden :-)

Gæster er nogle besværlige størrelser. Vi har dem selv ind imellem, men selv de kan opdrages. Ellers må de jo stå ude i kulden til de har lært det.

17 kg er en god stor IF’er. Naskur vejer 15,2 men han er også lidt mindre (44-45 cm). 46 cm er den helt perfekte størrelse på en IF-han og med 9 mdr. I bagagen bliver han nok ikke meget større i højden. Vægtmæssigt vil han tage på i forbindelse med at han begynder at udvikle mere voksen muskulatur, men som med det mentale kan der godt gå 1-2 år endnu før han er helt klar på det område (men bare rolig, han vokser ikke i samme takt som I har set indtil nu :-)

Jeg er glad for at han ikke gør inde ved fårene. Det er der jo ingen grund til og han skal nok lære at fokusere hvis han får lov at prøve det nogle gange. Hvis I prøver selv, så husk at træne i korte intervaller og at stoppe hvis fårene begynder at få overtaget (allerhelst lige inden det sker). Vi skal i øvrigt nok få arrangeret noget IF hyrdetræning i 2011.

Jeg sidder og bliver helt stolt – på Naskurs vegne over hvordan Kappi udvikler sig – og på egen vegne over jeres måde at håndtere situationerne på. Dyyyygtiiiig!

Vi har snakket lidt med Annie om at lave noget komsammen i det jyske til foråret.

En rigtig glædelig jul til jer alle

Mange hilsner
MisSoffi, Naskur, Elspa & Jørgen
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.