Min Blog

Min Blog

Min Blog

Hverdagsliv med nu kun en Islandsk Fårehund i huset

En ordentlig en på opleveren

HverdagenPosted by Annie Larsen Sat, October 31, 2015 09:49:21

Jan og jeg har været på vores første "ad hoc seniorferie". Det skal forstås på den måde, at vi godt nok havde nogle rejsemål, men der var ikke bestilt overnatning nogen som helst steder.

Oplevelsessedlen var lang og vi var ganske klar over, at vi nok ikke nåede hele sedlen igennem.

Dog havde vi enkelte kriterier for, hvad vi absolut måtte se.

Første stop var Bjerringbro, hvor Hunivaps skulle tilbringe sin hundeferie tilsammen med Kempas i det skønne område omkring Guden åen/Tange sø..

Efter en dejlig frokost satte vi kursen mod Ribe - en by hverken Jan eller jeg havde været før.

Her var også første overnatning og et enkelt opkald på telefonen gav os vores første Bed & Breakfast hos en hyggelig kone i mormoralder og med talegaverne i absolut bedste udgave.

Ribe
Efter at have besigtiget Ribe satte vi snuden mod Lüneburg, berømt for sine flotte handelshuse. Her så vi desuden kirke, vandtårn og saltmuseum.


Lüneburg
En enkelt overnatning og så videre til Celle for at se slottet, hvor Caroline Mathilde (i ved hende med Struense), sad forvist og døde kun 24 år gammel af tyfus.

Celle kunne også fremvise en masse flotte gamle huse og selvfølgelig kirken.


Celle

Næste stop Koblenz - byen, hvor Rhinen og Mosel støder sammen. Her blev vi i to overnatninger.

Jeg kan melde, det med at finde hotel efter mørkets frembrud og i en fremmed by uden de store parkeringsmuligheder er en vanskelig sag for et par gamle nisser som Jan og moi!!! - men det lykkes og vi var endda så heldige, at der til hotellet var tilknyttet et parkeringshus tæt på.

Koblenz brillerede med et helt fantastisk fæstningsanlæg, som vi ankom til via svævebane.En sejltur på Rhinen blev det også til, samt ca seks timers gå tur i byen.

Et stort monument af Wilhelm d. 1, var særdeles imponerende.

Koblenz
Et stort ønske for os var at køre langs med Rhinen, og med kursen sat på Lorely-klippen lykkes det os at få den helt ultimative oplevelse. Endnu et slotsbesøg blev det også til nemlig det romantiske "Rheinssteinburg".


Lorely-klippen

Burg "Rheinstein"

Derefter satte vi kursen mod frankrig/Colmar for at nyde det skønne Alsace og vinruten her, samt det berømte slot " Chateau du Haut-Kænigsbourg. Slottet blev under 30-års krigen nedbrændt af svenskerne, min i perioden 1900-1919 blev det genopbygget og står i dag som et fantastisk flot og berømt udflugtsmål.

Chateau du Haut- Kænigsbourg
Efter to dag i Colmar var Jan og jeg efterhånden fyldt så meget op med gamle huse og ruiner, at vi nok mente den kvote var fyldt nok op. Vi manglede ganske vist Champagne-ruten og byen Trier (Mosel-delen).

Colmar

Men både fordi det ikke rigtig var sæson og at vi ikke mente vores "oplevelsesbarometer" kunne rumme mere, satte vi kursen mod nord (enne del er noteret til vores næste tur om x-tid).

Et enkelt udflugtsmål manglede nemlig "Koldvandsgeiseren i Andernach.

Vi landede i byen 14.55, båden sejlede kl. 15.05 ( vi nåede den) - Det var bestemt en meget flot oplevelse og vi var begge helt tilfredse med ikke at skulle på mere byvandring i denne omgang og satte kl. 16.55 kursen mod Danmark.


Sidste punkt på turen var en indkøbsoplevelse i Scandinavia park - vores første af den art-

Herefter gik turen til Bjerringbro, hvor Hunivappen skulle hentes.

Lidt hund i bloggen skal der jo være, så det kan meldes, at Huni heldigvis havde opført sig pænt.

Hundelånerne fra Ans (der var indkaldt som reservepleje, hvis Kempa gik i løbetid) nåede lige på besøg med det store kamera.

I alt ca. 4000 km har vi kørt, vejret var fantastisk hele tiden og 339 fotos er det blevet til.

Stor tak til Kempas og Skind&Ben for pasning af vores hunde.