Min Blog

Min Blog

Min Blog

Hverdagsliv med nu kun en Islandsk Fårehund i huset

Solskin, prøvebaner og en meget artig hanhund

PrøvelserPosted by Annie Larsen Tue, May 10, 2016 15:45:31

Weekendens prøver i Viby er veloverstået.

Selv om vi ikke kan skrive om de store pointresultater melder jeg alligevel om stor succes med Huni som prøvehund.

Vejret var ganske vidunderligt – sol – sol og atter sol. Desværre havde jeg ikke tænkt tanken ”husk solcreme” så Fru Larsens arme var da ganske krebsekogte da vi var færdige fredag.

Turen til Viby startede hjemmefra kl. 05.30 og der var ingen problemer af nogen art – Huni var så stille og rolig under turen at jeg var lige ved at tro jeg havde fået den forkerte hund med.smiley

Vel ankommen til pladsen – som var et gedemarked af hunde, biler og mennesker kunne jeg helt stille og roligt pakke min trækvogn med hele udstyret af telt, bur, måtter o.s.v.

Herefter kom Huni ud af buret og modsat alle andre gange var han total tavs. Han kikkede nysgerrigt på hele scenariet, men ingen ”her kommer jeg ” attitude.

Teltet blev slået op og Huni fik sig en tur pladsen rundt inden han blev installeret bag sit Harald Nyborg hegn. Alt tog Huni i stiv pote uden nogen som helst form for protest –


Opdrætter var indkaldt som Huni-sitter en rigtig stor hjælp som jeg takker mange gange for.smiley

Der var rigtig mange deltagere i begynderklassen (30) – vi var nr. 19.

Selve prøven gik så flot – en enkelt ommer på et skilt, der åbenbart tit er vanskeligt for os (180 grader venstre rundt) – plus to stramme liner gav 95 point og vi endte som nr 11, hvilket ikke kan bruges til noget resultatmæssigt, men endnu en fantastisk performent af min unge knægt – og mor er glad.

Resten af fredagen gik med at kikket på de øvrige rallyklasser – Det er godt nok længe siden det er nydt.

Nævnes skal det da, at en af Tiras hvalpe også deltog i begynderklassen og endte lige efter Fru Larsen.smiley

Lørdag – igen en solrig dag – med mange deltagere. Vi havde start nr. 2.

Her mødte vi så IB for første gang ( og det skal jo prøves) – Om det var de mange løbetidstæver eller andet der forstyrrede min lille hunds hjerne vides ikke.

I hvert fald så tjekkede Huni halvt ud ganske hurtigt efter start. 1. ommer igen et 180 grader skilt, herefter igen 2 ommer, hvor skiltet ikke lykkes – plus lidt løst (3) giver tilsammen 68 point og det rækker ikke til en præmiebon.

Min fornemmelse af gennemløbet var, at de mange løbetidstæver, der havde været på banen og var rundt om, gjorde at Huni ikke helt vidste om han skulle tjekke ind hos mor eller følge sin drift. Dette var et stort dilemma for ham. Han valgte det første, men kunne så ikke helt lukke duften ud af sit system og det gjorde så sit til at kontakten til mig var for løs.smiley


Men det skal han ikke høre et eneste ondt ord for. Jeg synes han har været en stjerne og så dygtig til at være til prøve at de gode resultater nok skal komme – vigtigst lige nu er det, at jeg kan passe godt på min bette hanhund og at han ikke får nogle uheldige/grimme oplevelser, der kan gøre ham bange og usikker i nye prøvesituationer.smiley