Min Blog

Min Blog

Min Blog

Hverdagsliv med nu kun en Islandsk Fårehund i huset

TAK TIL MORS HUND FOR AT DU BLEV MIN-

TiraPosted by Annie Larsen Sat, June 18, 2016 09:32:05

Det er 5 år siden Tira debuterede i Rally-Champion klassen. Det ved jeg, fordi Facebook var så venlig at gør mig opmærksom på det.

Hvor har ”mors hund” og jeg haft mange skønne oplevelser sammen – og det tænker jeg vi fortsætter med nogle år endnu. Ganske vist på nedsat blus – Tira er jo ikke længere nogen ung pige, selv om hun meget nødigt vil indrømme, at alderen trykker i visse led.

Hørelsen og synet fejler tilsyneladende ikke noget og hun skal nok fortælle knægten, når der er noget i farvandet han behøver reagere på (og det gør han prompte).

Når jeg ser Tiras resultatbog igennem kan jeg konstatere, at vi debuterede i vores første officielle rallyprøve d. 6.6.09 i Collieklubben – og fik en IB, herefter gik vi en prøve til 95 point samt i OES til 100 og begyndermestertitlen var hjemme.

Herefter fulgte 4 x øvet klasse, hvor vi også mødte IB i den første – og desværre også en masse gøen som der siden er arbejdet rigtig meget med.

Det næste 1 ½ år gik vi 20 prøver i ekspertklassen – mødte IB 4 x. fik vores første pind 23. oktober 2010 – en masse gøen (i en prøve blev vi trukket for gøen 3 x) samt store problemer med ærespladsen gjorde sit til vi fik en god rutine i ekspert-klassen. 2. + 3. pind fik vi i prøve 19 + 20.

Første championklasse gik vi ugen efter vores opnåede DKRCH-titel – fik 95 point og 1. vinder.

Siden vores debut er det så blevet til i alt 68 championklasser og har mødt IB 7 gange. Første superpind fik vi 18. feb. 2011 i BCK/ Sorø. 2. superpind kom så først næsten 1½ år senere d. 3. juni i SHS. NU fulgte så rigtig mange prøver, hvor vi var lige ved og næsten. Ja faktisk havde jeg helt opgivet vi nogensinde fik sidste superpind. Og egentligt var det også ligemeget for vi gik jo rally fordi det var sjovt ikke kun sporten, men især også det store fællesskab vi har og hele tiden bygger større. Indførelsen af DANSK RALLY CHAMPION CUP i 2013 har da også gjort sit til at forstærke konkurrence elementet som jeg holder meget af.

Men så pludselig sidste sommer d. 26. juli ved SHS´s prøver til fordel for Hundesport Mod Cancer, gik vi en fantastisk bane – en ommer og 97 point, nr. 2 i klassen, men da 1. vinder var superchamp- ja så landede pinden sørme i Tiras bog. Jeg blev dog først opmærksom på det, da man fra dommerteltet lige fortale mig at nu var den der sgu. Jo- jeg indrømmer gerne jeg var rørt i lange baner og tudede for åben skærm.

I alt 95 officielle prøver har vi gået sammen – 3 x DM, 7 uofficielle klubmesterskaber – det giver 110 prøver (det er jo også en slag jubilæum).

Tira har gennem mange år haft store problemer med sin mave. Det har hun heldigvis ikke længere. De sidste to år har der ikke været et eneste tilbagefald. Recepten har været kun allegifoder og intet andet – Nu tåler hun lidt hjemmetørret lever i begrænset mængde. Og det gives kun på prøvedage.

I dag træner Tira kun moderat for at holde formen og skarpheden ved lige – d.v.s vi her i sommer har meldt os til noget nørdtræning 1 x ugentligt – Tira nyder det og dagen efter er hun bombet og gider ikke bevæge sig ret meget. Hunivappen og jeg kan så godt gå tur uden hende.

Tak Tira for alle de oplevelser og fælleskaber du har givet mig