Min Blog

Min Blog

Min Blog

Hverdagsliv med nu kun en Islandsk Fårehund i huset

Min skygge er rejst

TiraPosted by Annie Larsen Sun, November 20, 2016 18:26:29

Onsdag d. 9.11 havde jeg dobbeltbooket hos vores dyrlæge.

Begge hunde skulle rabies vaccineres og have lavet pas til forårets Bornholmertur.

Derudover var det blevet anbefalet, at Tira absolut trængte til at få renset tænder.

Dette skulle ordnes om formiddagen, når jeg så kunne hente Tira om eftermiddagen skulle Huni med og have sine ting klaret.

Men ak – sådan kom det slet ikke til at gå. Da jeg mødte i konsultationen med tanddyrlægen (som så Tira for første gang, måtte jeg lige fortælle hende, at Tira absolut ikke brød sig særlig meget om dyrlæger og det lagde hun ikke skjul på med vedvarende ”brokken”.

Godt at vide sagde dyrlægen og undersøgte Tira for ”fithed” – ”flot seniorhund du har” var dyrlægens konklusion, men med tænder der trængte.

”skal der tages blodprøver for om hendes organer fungerer som de skal?” – spurgte dyrlægen.

Nej – sagde jeg - Tira er så fit og sund som hun aldrig har været før.

Tira blev forbedøvet og jeg kørte hjem da hun blev sløv.

Ca. 1 time senere ringede dyrlægen med den frygteligste besked: Vi har observeret 2 sunde løse tænder og sundt tandkød i Tiras mund. Derfor har vi røntgenfotograferet og kunnet konstatere, at Tira har aggressiv kræft i kæben og det vil gå hurtigt ned af bakke.

Kæben er næsten væk og kan brække, hvad øjeblik det skal være – Har I virkelig ikke bemærket noget som helst svaghedstegn?

Min verden sank fuldstændig i smadder –

Det var jo ikke sådan Mors Hund skulle forlade denne verden – Faktisk var vi af den overbevisning, at det ville være hendes tarm som på et eller andet tidspunkt ville blive årsagen. Derfor var der også lagt en plan for, hvordan vi ønskede at sige farvel til Tira – Den plan blev så aktiveret.

Dyrlægen var egentlig helt klar til at aflive Tira med det samme, men kunne godt mærke/se at det skulle hun ikke – også set i lyset af, at Tira på ingen måde virkede syg.

Jeg fik Tira med hjem og en stor håndfuld morfinpiller – for dyrlægen sagde at den kræftform var kendt for at være særdeles smertefuld.

Dagen for, hvornår Tira skulle rejse fra os blev bestemt og også, at dyrlægen kom hjem til os.

Vi havde så en lille uges tid til at sige farvel til hende. Tira viste jo heldigvis ikke noget som helst og var frisk, fræk og kærlig ganske som hun plejer. Vi gik vores sædvanlige ture og der blev gøet gevaldigt af alt det hun plejer at kæfte op for.

De mennesker, der har stået hende nærmest nåede at komme og sige farvel til hende.
nedenstående fotos er taget søndag d. 13.11.


Tirsdag . 15.11 var dagen, hvor Tira skulle rejse herfra, den var svær – meget svær – Tira var jo min skygge og soulmate.

Nu er hun ved regnbuebroen og venter på mig.
Tiras sidste dagTira og Nannas "stjernenummer" - ikke trænet siden Nanna flyttede hjemmefra for et år siden