Min Blog

Min Blog

Min Blog

Hverdagsliv med nu kun en Islandsk Fårehund i huset

Pænt meget i orden og en underdrejning af dimensioner

HuniPosted by Annie Larsen Sun, February 05, 2017 22:04:28

Sidste lørdag var sidste omgang i DKK´s Nose Work Intro 2. Mødestedet var Maglehøjskolen, som var 2. gang vi trænede der, og det var tydeligt, at Huni nu kendte stedet og hundene på holdet. Der var en helt anden ro over ham end de tidligere gange.

Super Noseworker Lonni havde lagt nogle gode søg i forskellige sværhedsgrader. Derudover var et søg lagt som et udesøg til en officiel prøve.

Huni var i sit es. Han klarede alle søg - nogle lettere end andre. Lidt sjovt var det at han hurtigt fandt et meget højt søg og havde svært ved et af søgene i jord højde.

Prøvesøget sad lige i skabet. 20, 4 sekunder tog det ham at finde duften og ingen fejl. Sikke en stolt hundemor – Træneren var også imponeret og udtrykte det som ”Pænt meget i orden”.

Onsdag blev Huni neutraliseret. Beslutningen har ikke været nem at tage, men den kemiske kastration synes jeg har hjulpet ham og på sigt håber jeg der kan komme noget mere ro på ham.

Selve operationen forløb fint. Ingen komplikationer og en rimelig frisk hund efterfølgende.

Fredag formiddag kom min gode hundeven Majbrit med noget aktivitets legetøj, der skulle give patienten noget meningsfyldt underholdning, da alt kaste legetøjet på mærkværdigvis var blevet væk. Vi hyggede os gevaldigt og Huni viste ikke den fjerneste tegn på dårligdom.

Det skal jeg da så love for kom hen ad aften. Her begyndte han kaste at op.

Der stod godt nok i udskrivningspapirerne at dette kunne forekomme, var dog lidt underligt to døgn efter operationen.

Det skulle vise sig at det kun blev værre. Flere gange i løbet af natten måtte Huni ud. Og hvor er han altså dygtig til at komme ud i tide. Dog nåede han det så ikke den sidste gang, men der kunne jeg også høre det kom som en tsunami fra maveregionen.

Nu var mavesækken så også så tom som den kunne blive. Herefter fik den stakkels hund så akut blødende diare!

Det var virkelig meget slemt – jeg kontaktede dyrlægen kl. 6.30 – og hun kunne nå at være på klinikken 7.30.

Huni blev puttet i bilen og turen til Frederiksværk har sikkert ikke været sjov for den lille hund, men vi nåede frem uden uheld i bilen. Jeg skal dog lige love for der blev åbnet for slusen ligeså snart han kom ud af bilen.

Huni var skidt – meget skidt. På den korte tid var han blevet mega dehydreret og slap.

Han blev lagt i drop og jeg måtte så køre hjem og afvente bedring.

Vi hentede ham kl. 17 og her havde han fået 1½ pose drop. Jeg tror ikke jeg nogensinde har set ham så sølle.

I dag var vi så til morgentjek for at beslutte om han skulle have yderligere drop. Heldigvis mente dyrlægen godt vi kunne tage hjem med et arsenal af medicin.

Appetitten er også vendt tilbage, men holda kæft han har ligget underdrejet – helt frisk er han sørme ikke endnu. Drikke vil han så heller ikke. Det må snydes i han i foderet som han heldigvis spiser lystigt. Dyrlægen mente at hans manglende tørst måske kunne skyldes det meget drop han fik i går.

Selve årsagen til det mega tarm-nedbrud er egentligt ikke helt afdækket. Alt, hvad dyrlægen har kunnet finde var et forhøjet infektionstal – om det så er godt eller skidt aner jeg ikke.

Nu har han bare at blive frisk min lille hund og se at få tændt sankt hans bålet i måsen så vi kan komme på eventyr igen.