Min Blog

Min Blog

Min Blog

Hverdagsliv med nu kun en Islandsk Fårehund i huset

I dag heldigvis med pil op ad

HuniPosted by Annie Larsen Thu, February 09, 2017 18:58:03

Efter en noget urolig dag i går kan jeg heldigvis mærke fremgang hos den unge mand.

Ganske vist har vi igen haft tre gang tur i haven i nat, men der har været ro på ham bagefter.

Hele aftenen kunne han ikke finde ro og lå ikke det samme sted et helt minut ad gangen.

Efter lange skriverier med hundeven blev vi enige om ar han sandsynligvis har ondt et eller andet sted, men at han som så mange andre hunde ikke vil vise svaghed.

Derfor fik han en morfinpille lige inden sidste tissetur og det kunne tyde på var det han behøvede.

Jeg har ellers trykket og mærket kræet igennem på alle punkter og kan ikke finde et eneste sted hvor han ømmer sig. Operationssåret ser fint - fint ud og ingen som helst hævelse eller rødme omkring det.

Han er i dag startet op på Antepsin (styrker slimhinder i mave/tarm) og Omeprazol Amneal – et mavesårs præparat. Og ingen opkast eller tegn derpå.

Vi har gået lidt længere ture i dag og han beder nu oftere om at komme ud og passe sit arbejde med at holde øje med vores vej, hvilket har været betydeligt mindre end det han plejer. Han har heller ikke sovet så meget som de sidste dage.

Legetøjet er kommet frem, men det bliver nu ikke til så meget endnu.

Drikke af vandskålen vil han altså bare ikke. Jeg har derfor målt af, hvad han mindst skal have i døgnet som så bliver tilsat hans foder, der gives tre gange i døgnet og han når næsten det han bør drikke på et døgn.

Han har heldigvis en glimrende appetit og vandfodret ryger ned uden det mindste besvær.

Og en god appetit kan vel kun være et godt tegn med pil op ad.

Det er dog dybt frustrerende, at der ikke er sat en specifik diagnose på Hunis nedbrud – eneste der med sikkerhed er givet er ”et forhøjet infektionstal” – ingen specifik bakterie.

Dyrlægen hælder dog nu til, at det måske alligevel kan være det smertestillende (Loxicom), der kan give de symptomer. Hun har dog været noget usikker da det oftest er i mavesækken der ses bivirkninger og ikke i tarmen som var Hunis problem.

PT er fokus her og at skaden sidder i tolvfingertarmen og derfor kan have forårsaget den voldsomme diarre/kvalme opkast han har haft. Og også derfor han nu er sat på mavesårsmedicin.